Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fotspår

det fanns en gång en flicka
som inte längre finns
man kan se henne gå över torget
med raska steg nästan flyger hon fram
för den som inte kan tolka det hemliga språket är hon bara en i mängden
för ett otränat öga ser det ut som om hon är påväg
någonstans
ingenstans
var som helst

det ser ut som om flickan rör sig mot ett förutbestämt mål
men sanningen är den
att flickan är fast
inlåst
instängd
någonstans
inuti sig själv

hon rör sig i samma mönster
försöker hitta nyckeln
försöker komma ihåg låskombinationen
hon försöker om och om igen
flera gånger har flickan hittat nycklar
som inte passar
som går sönder
små låskombinationer som inte hör ihop

flera gånger har flickan ramlat
slagit sig blodig
legat kvar orkeslös
väntat på vingarna som ska ta henne långt bort till landet i fjärran
föra henne bort
någonstans
ingenstans
var som helst
flickan har legat kvar på den kalla marken och bara väntat

djävulen står i fönstret
och ser hur flickan blir liggandes på den kalla marken
djävulen ser flickan
ser styrkan
ser ännu en gång hur hon reser sig upp
och fortsätter gå




Fri vers (Fri form) av brokensoul
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-02-23 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

brokensoul
brokensoul