Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av rimmaren Staffan Westerberg (gamla hjältar håller bäst)


Krusetår [rimvers]

~*~

När farfar besökte oss efter pappas 50-årsdag
ville han ha fler insyltade lökar, det minns jag
inatt har jag jagat katt vid varmfläkten
för det var kallt ute efter gravade laxen
och mamma åt för mycket rispudding och därpå
kaffe drack med kaka om ändå blott påtår
ej krusetår
och nytt kusinbarn jag fann på vår ort
släktträdet blir snart bra grant, sanna mina ord

halva natten hälsar på gör katten
andra halvan jag letar
efter Maria Ersdotter
i Garpenberg hon sig som gammal gömmer
men strax jag henne finner
sedan sova och om det jag drömmer
skriva om det om jag hinner

ja grannkatten är vild
och mamma magen vila vill
och gammal släkt som ung
vill ha uppmärksamhet lite till
igen om en liten stund

26 Dec 2014

L Patrik W Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 546 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-27 11:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP