Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomsdofter


Jag bor i den stora gula villan. Gården är omgärdad av åkrar. En liten grusväg slingrar sig mellan huset och ladugården. Det är tidig morgon och jag har fortfarande nattlinnet på. Försiktigt öppnar jag altandörren och tassar ut. Plankorna är torra och jag måste sätta ner fötterna försiktigt för att inte få flisor.

Morgondaggen täcker gräset, som om det hade regnat hela natten. Spindelnäten ligger som bortkastade näsdukar i det skirgröna gräset. Vinden kastar doften från syrenbusken mot mig och den fyller hela min kropp. Solen har hunnit klättra en bra bit upp på himlavalvet. Hon bär löften om sommarlov som varar en evighet.





Fri vers av Sofie Viktoria
Läst 381 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-27 12:01



Bookmark and Share


    eva m h
Underbar
2015-03-03

  Michaela Dutius
Vilken underbar bild avmorgon-renhet och tystnad du skapat med dina ord.
Tycker om!
2015-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Sofie Viktoria
Sofie Viktoria