Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm


visst kan dockor leva

 

en av våra dockor, Theresa, hade nu blivit officiellt levande. så pass att distriktsköterskan skulle komma på besök för att bekräfta födelsen och lägga om naveln. det var verkligen på tiden eftersom flickan kunde både gå och prata. sköterskan hade ringt i morse när jag sov. maken hälsade att hon förväntade sig att jag hade gasvävskompresser hemma. fanken också, då måste jag köra till stan. och inte hade hon meddelat vilken tid hon tänkte dyka upp heller. 

de andra dockorna låg fortfarande mest och skräpade. den svarte lille pojken hade visserligen fått igång tarmsystemet men han sov mest, och Maria Magdalena hade fortfarande urladdade batterier. frågan var om vi skulle ge upp sidoprojekten och satsa allt på ett kort?

Theresa öppnade dörren till lägenheten och gick ut i trapphuset för att se hur stor världen var. hon betraktade de spännande sällskapsspelen som man kunde låna. dem skulle hon snart kunna spela. jag hade sett dem men aldrig hunnit prova. maken hade inte ens lagt märke till dem. Theresa skrek FAN! först på insidan av lägenhetsdörren sedan på utsidan, och reflekterade på ett filosofiskt sätt över skillnaden. jag nickade bekräftande, medan katten klöv sig i fyra för att få kompisar och hoppade ner från balkongen med ett rytande. 




Prosa av Nanna X
Läst 361 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-04 08:14



Bookmark and Share


  objekt3
det fanns något mycket sorgligt här

men det var säkert inte du ;)
2015-03-07

    Lena Söderkvist VIP
Det handlar nog inte om dockor utan om konsten att vara alla till lags (kanske i alla fall). Och den där katten låter som någon i färd med att dela upp sig själv eller tiden för att räcka till. Verkar som stressen har satt fart på fantasin, men det kan finnas tusen andra orsaker också. Spännande som vanligt.
2015-03-04

  TrollTörnTrappan VIP
Låter som en docka särskilt nyfiken på livet!?! De andra har knappt alls lämnat det icke-levande stadiet... Ja, fan vet vilken sida som starkast tål att spelas på - in eller ut?!?
2015-03-04

  i af apa
visst kan dockor
leva... endel är förklädda människor andra är bara dockor som råkat bli
levande...

2015-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X