Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En krona mindre för mjölken.

Skulden stod i bruna kuvert,
lämnade avtryck på bordet.

Jansson smet, fanns inte där,
utan koppen gick han från ordet.

Repet på logen
hängde från himlen,
löpsnaran krävde sin tid.


En krona mindre för mjölken.


Stövelfot välter trebent pall,
slutar med tiden att spralla.

Rädslan för skammen får i allafall
priset på mjölken att falla!




Bunden vers (Rim) av hippsomhapp Hepp
Läst 254 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-03-05 01:44



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Vi borde inte importera livsmedel som vi kan producera själva. Det är för bedrövligt hur många lantbruk som läggs ner!
Köp svenskt, köp ekologiskt
Och värna både bönder, djur och miljö!
2015-03-06

    Sefarge VIP
Marknaden leker sitt pris
Upp och ner.
Med Människors liv.
( ochså ett sätt att se
På saken eller?)
Skarp Dikt!!
:)
2015-03-05

  Onomatoprofet VIP
ja, tar man bort punkten kostar det inget
det räcker med koma, eller hur?

jag är på jorden, du är jorden, vi är jorden tillsammans

det här borde räcka,va

mm


2015-03-05
  > Nästa text
< Föregående

hippsomhapp Hepp