Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den som flyter förbi, omärkligt.


Tiden.

Det var längesen det var nu.
Nu är det snart start för ett slut,
då ett evigt "nu" skall frysa oss fast.

Vi kan tänka långt bakåt,
framåt är knappt möjligt.
Muren är nära och ogenomskinlig.
Bakom den finns det otänkbara,
som vi inte ens skall försöka föreställa oss.

Edith Södergran var närmast med sitt:
"Landet som inte finns..."
Nils Ferlin fyller i:"inte ens en grå liten fågel..."

Men vi är inte ledsna,
ty vi har levat ett liv,
och det är nog, f.n.

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 208 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-06 17:40

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En mycket fin och
tänkvärd text
2015-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram