Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Asfalt ska sprängas

det är nog då som skalet
blir trångt, flagar och skrynklas
betydelselöst

och kärnan växer
stor och tung; stark
forcerar

det uppbyggda,
det omsorgsfullt skapade, alla
plattformer

rasar i striden, i
kriget; i oron
infernot

och kärnan är hotfull,
men så bar och så naken, så
allena i saknad

och det är nog då, ja
det är nog då som
tårar ska flöda

i forsar så vilda och
asfalt ska sprängas av
maskrosens hopp




Fri vers av Mia Bergenheim
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-07 13:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Inte bara maskros, utan också majsplantor och veteax, har jag sett besegra asfalt.
Men det finaste är ändå asfalt överväxt med mossa.
2015-03-15

    ej medlem längre
För mig speglar den här dikten våldet, oron i världen och allt vad det medför ... Men samtidigt är maskrosen symbolen för överlevnad!



"rasar i striden, i
kriget; i oron
infernot

och kärnan är hotfull,
men så bar och så naken, så
allena i saknad

och det är nog då, ja
det är nog då som
tårar ska flöda

i forsar så vilda och
asfalt ska sprängas av
maskrosens hopp"
2015-03-07

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ja ! inget hindrar maskrosen
2015-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim