Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med skadade vingar

Viskar och mimar
Bakom din dörr
Himlar och ler


Ett team som är kloka
Rådgjort så smart


Samtal om en gammal mor

Ljuget och klart
Vita lögner


Samvetet sticker
Nålvassa hål

Sköterskan råder

Minnesförlust
Hålrum i hjärnan
Men hjärtat slår

Du kallas dement
Lilla mor
Du ska placeras
Lilla mamma

Vill vi dig väl
Eller vill vi dig bort
Obekväm för livet
Med ljusblå tro

Sticker i samvetet
Då du ler
Tror på vår lögn
Vi luras som rävar

Ditt hem ska plockas ner
Tvingas att tvinga
Vårdboende i form

Som stöpt och skuret
Med larmknapp och allt

Mat som är varm
Brunsås och kött
Klockan är tid
Rutiner är bra
Väntan på vad


Ack lilla mor
Det gör ont att se

Hur går vi med på
Hur stänger vi av

Kallas vårdhem
Ett stilla rum
Hemtrevnad
Bara tystnad

Dina koftor slokar
Dina axlar tynger
Dina torra läppar
Dina fnasiga tårar


Du trampar inte så bra
I snigeltakt






Fri vers av Sommarina VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-03-09 18:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2015-03-17

  Lars Hedlin
Starkt och berörande ....bra fångat!
2015-03-12

  Margareta Wersäll
Så otroligt bra fångat. Har upplevt detta med släktingar. Det berör på ett sätt som går rakt in.
2015-03-11

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Känns igen.. Dock gäller det min fina
gamla Far. Som INTE är dement. Men som "resten" av PÖBELN, vill få bort!
"Godman" är "ONDSKAN" personifierad.
Lurat honom på sommarstugans, alla minnen. De är bara borta, säger hon. Sen att de gavs bort till välgörenhet!!
Äntligen gör polisen en ordentlig utredning!!
Din text, är bra! Riktigt bra. Dock undrar jag vart världen tagit vägen?
Din text berör. Dock svider den oxå!
Vart har människovärdet tagit vägen, i
Världen, Sverige idag? HUR vill Vi själva
bli behandlade en gång? Vi har alla dessa "sociala media" på bekostnad av
våra nära och kära som INTE förstår dem. Vem har rätt Vi eller De? Jag TROR att De har rätt! Gemenskap och
omsorg byggs inte på FB. Det byggs av
Människor som älskar. Oavsett ålder eller sjukdom. Vi ÄR INTE SKRÄP SOM SKA SORTERAS BORT! Vi är alla någons
älskade! Här gäller det att vara vis. Här
gäller den Gyllene regeln. "Allt vad Ni vill
att människor ska göra mot Er. Ska Ni först göra mot dem, och vise versa"
Take care och handla vist. KB
2015-03-11

  Monika A Mirsch VIP
Kristallklara tankar i talande ord om det som är så ohyggligt svårt. Fint!
2015-03-10

  ULJO
Mycket berörande skrivet
2015-03-09

  lila fjäderblomman VIP
Åh...ja så svårt. Berör starkt!
2015-03-09

  Marita Ohlquist VIP
Berör!
Svåra beslut och ta.
2015-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP