Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När du skulle dö pappa

Om du sover du hör
De fem barnen
Väntar vid din dödsbädd
På ditt sista andetag
Hur känns döden
Du formar din mun
”Vad är det som händer”
Mimar du till mig
Vaknar
Stirrar
Av lugnande medel
Morfin och vem vet vad
Du ska över nu
Till andra sidan
Far
Ditt liv är slut
En epok är över
Hur egentligen var ditt liv
Du var snäll
Och väldigt dum
Dagen efter
En orolig natt
Ett sista andetag
Död
Ordet är inte farligt
För dig var det skönt
Kanske även för oss
Fader vår





Fri vers av Sommarina VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-04 22:44



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
fint. texten rör sig tryggt fram som en liten bil i ett landskap där den varit många gånger.
2021-02-02

  danne //
Vackert och känslosamt berättat i en lugn å fin gång...
2020-11-08

  Anya VIP
Fint om när döden kommer. Känner igen mig i skeendet. Snyggt skrivet.
2020-10-14

  Marita Ohlquist VIP
En berörande text om att vara nära i livets slutskede!
2020-10-05

  siv birgitta.a. VIP
ja var själv med vid min bror . sista andetagen 2016. var med min son när dom stängde av alla maskiner som höll han vid liv. att inte kunna göra nåt
2020-10-05

  ULJO
Berörande
2020-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP