Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömmen om en egen katt. Bild Google.


Tanja vill ha en katt

Tanja kom från skolan en dag, såg en vacker katt
på hemvägen.
Klappade den lilla katten, katten var så snäll att
Tanja kunde lyfta upp den i famnen hukande från
marken,men till sist sprang katten iväg.
Tanja sprang hem och kände att hon ville ha en
liten katt att sköta och klappa ge den kärlek för
att få vara nära sin katt.
I hallen hemma så ropade Tanja till mamma
och pappa, JAG vill ha en katt.
Hon sa att på vägen hem klappade jag en vacker
och snäll katt och vill så gärna ha en egen katt.
Jag tar hand om den, matar, borstar och släpper
den ut och in, kramar den och klappar den.
Mamma sa att det heter så, det är svårt att tro att du
kommer att ta hela ansvaret ensam.
Barnen brukar lova så mycket att ta hand om djuret,
men så brukar det inte bli.
På kvällen när Tanja har lagt sig, blundade hon och
tänkte på den vackra katten på vägen hem.
Hon började lyssna på mamma och pappa som
diskuterade om att skaffa en katt till Tanja.
OJ! så glad hon blev. Hoppade upp från sängen
sprang fram till mamma och pappa, visade sin glädje.
Nästa dag gick fort i skolan. På vägen hem fick hon se
den vackra katten igen, klappade den en stund.
Men nu har hon bråttom hem.
När hon öppnar dörren sa mamma gå in i ditt rum
nu direkt.
Tanja skyndade sig till sitt rum, där såg hon världens
vackraste kattunge, hon skrek kära lilla katten min.
Tanja tog ansvaret om sin katt som hon hade lovat,
mamma och pappa blev förvånad om Tanjas stora
omsorg och kärlek till sin lilla katten Laisa.
När hon vaknade var allt bara en nattdröm.
ELLER?

MaRit-MaRitza LöfRoos





Fri vers av MaRit MaRitza LöfRoos
Läst 763 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-03-13 11:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag minns när jag var barn o jag gick till en av våra bekanta i samhället där jag bodde o bad om en kattunge
detta var på 90 talet o inte brydde sig folk om pengar då för en vanlig huskatt
mamma o pappa godtog att deras dotter kom hem med en katt o de fixade alla tillbehör till den i ett nafs, sen var vi med katt hela familjen o den var vår älskling i många år
<3
2015-03-20

    huldran
Minns när jag fick min första katt Maja gräddnos vid 5års ålder!
2015-03-18

  Sommarina VIP
Fint. En kattdröm
2015-03-14

  Nannie
gillar
2015-03-13
  > Nästa text
< Föregående

MaRit MaRitza LöfRoos
MaRit MaRitza LöfRoos