Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
antijantetext från än så länge outgiven bok påbörjad 2010


Mitt Smartaste Drag var Rockad [rimvers]

~*~

När samhället ser någon sticka upp
och förföljer och saboterar
tror att denna någon skall ge upp

När barndomsvännen ser dina drag
och följer och saluterar
väntar inte sig det smarta draget rockad

vänner och bekanta
skall ju uppbygga samhället
men så fort någon är bättre än de
ser de nästan med ens med en blick som är sned

Jag föredrar Asterixsamhället
där smeden är smed och fiskhandlaren fiskhandlare
de ryker ihop ibland och med trubaduren med
men tvenne snälla själar
en med liten och en med stor kroppshydda
går emellan dem

inte undra på att barnen lär sig mer av serier än av läraren

 

11 Feb 2015

L Patrik W Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-03-13 18:13



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Skriver som föregående, tänkvärt och bra! Som före detta schackspelare tycker jag det var kul att du fick med ordet rockad!
2015-03-16

  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärt och bra...sista meningen är så sann...
2015-03-15

  L Patrik W Johansson VIP
Rockaden har vanligtvis två syften: att med ett drag ställa kungen i en mer skyddad position, samtidigt som ett av tornen får en mer aktiv placering på brädet. Rockaden är det enda regelrätta sättet att flytta två egna pjäser i samma drag. Utan denna manöver skulle motsvarande pjäsflytt kräva minst 3 drag, men tack vare rockadregeln kan den utföras i ett enda. -wikipedia

Be well,
LPWJ
2015-03-13

  aol
Bra och sant skaldat
2015-03-13
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP