Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Extraunderbar tant

Tanten ville känna sig extraunderbar
(särskilt idag, fredag som det var)
så hon dressade sig casual och skönt
i jeans och tröja, smycke stort och grönt

Outfiten pryddes utav klackar höga
och vällackade naglar, röda,
glasögon med färgad båge
(alltihop var ultratrend med råge)

Happy hour på en lämplig bar,
kan något vara bättre för en dam så rar?
Tanten med väninnor slog på stort,
beställde in champagne, sagt och gjort!

I början fick de många uppskattande blickar,
glada miner, påhejande huvudnickar
(det var nog en aning skrämmande
med föranade äventyr: hu! Så främmande!)

Sedan ville tanterna äta något gott,
nytt och fräscht, det var underförstått
de beställde sushi, naturligtvis
(lyckligtvis innehöll maten också ris)

Efteråt föll det sig naturligt, ja, självklart
att tanterna på sina ben skulle få fart,
de sökte sig till den lämpliga nattklubben
för att dansa och träffa toppengubben

Där fick de blickar råa, inte lika snälla
(å andra sidan var tanterna nog rätt speciella)
kanske de upplevdes som fara och rivalitet
(att världen alldeles förändrats många tanter vet)

Nå, hemåt färden gick på morgonkanten,
hand i hand (sådan var hon, tanten)
och hon kände sig så vacker och uppvaktad,
det var extraunderbart att vara eftertraktad




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 577 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-13 21:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hurra för skumvin och sushi - om än inte i kombination!
2015-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim