Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi för mig..

Kan ej se dom söta

Orden, jag vill se

En Federico Garcia Lorca

En Pasolini

Dom jag tvingades läsa som barn

Och som jag hatade då som Pascoli

Ord måste beröra, ge tankar

Vi hälsar, salutamo..




Fri vers av Federico Romano
Läst 249 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-03-15 05:34



Bookmark and Share


    Svarte Petter
Neruda var den förste, inte svenske poet, som fick mig att känna något. det var när jag lärde mig spanska i Guatemala någon gång på nittiotalet. nuförtiden har jag naturligtvis stängt av allt sådant, men jag minns känslan.
2015-04-05

    ej medlem längre
Ord ska beröra...så rätt talat om poesi!
2015-03-15

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, ord ska beröra och ge tankar...bra...
2015-03-15

  Lars Hedlin
JA precis så Bravissimo!
2015-03-15

    ej medlem längre
Gillar ditt anslag i denna fordrande dikt som du väl själv efterlever:)

Pasolinis Medea är den bästa jag sett, den enda värd att se helt igenom, Salo klarade jag inte att se utan att zappa,
och så vidare

Dikten är för mig främst rösten, att den bär, sedan kommer annat
2015-03-15

  Nathalia
Tänkvärda ord. Fint skrivet.
2015-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Federico Romano
Federico Romano