Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
PEGGY PÅSK OCH PÅFÅGELNS GÅTA - Påskkalender 2015 i samarbete mellan sju poeter. Tagg: påskkalender. Repris på Nanna X sida varje söndag. Morgondagens lucka skrivs av prima donna.


Peggy Påsk och Påfågelns Gåta : Lucka 2

 

Peggy i bädden mellan ejderdun och gåsfjäder

gul lyser kjolen än på den gamla flickan

ett minne av svunna vårar

 

hon vill dock icke längre ruva gulor

aldrig mer skriva påskkort

ej ens dra ett stråkdrag i påskkantaten

 

äntligen vill hon få bana sig väg mellan påfåglarna i parken

äntra bron, lyssna på sitt bankande hjärta

träda över, nå andra sidan 

 

därborta, i Poltergeistens rike

är möjligen existensen upplöst i intet

därborta är kanske - borta?

 

kanske kan Peggy bli lycklig där

slippa blåsa ur kladdiga ägg

slicka klistriga kuvert




Fri vers av Nanna X
Läst 259 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-03-16 08:13



Bookmark and Share


  Minkki VIP
mycket längtan och tvekan här, och vilken tur att Peggy inte är allergisk mot fjädrar och dun! Då skulle kalendern slutat här... applåd i väntan på nästa lucka!
2015-03-19

  Ingela Svenson VIP
Vilket är då landet dit Peggy längtar? Man kan tro det är dödens rike, men så dyster kan hon väl inte vara ännu? Historien har ju precis börjat?
2015-03-16

    prima donna
åh Peggy är du månde litet deprimerad eller bara sugen på ett äventyr?
2015-03-16

  Anne G
existensen i därborta landet och tankarna kring det får du gärna vidarutveckla
2015-03-16

  Nanna X
ändrat lite efter förslag från TTT, riket därborta existerar nu möjligen...
2015-03-16

  KattenKin VIP
Skön stil på kläckt påskhistoria!
2015-03-16

  TrollTörnTrappan VIP
Snygg mix mellan sagomjuka täcken och rysande hud!?! "...gamla flickan" känns som lämplig kompromiss. Kanhända är därborta mindre borta om hon närmar sig det...?
2015-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X