Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
#rockasockorna


Omaka

 

Tjocksocka ullgarn, tunnstrumpa nylon
Gånge sommaren till och vintern ifrån
Halksocka med prickar under
En fotbollsstrumpa från stolta stunder
Många olika som spelar i samma lag
Firar alla omaka strumpors dag
Den dag som också handlar om
Att uppmärksamma Downs syndrom
Alla människor har en funktion
Även med funktionsvariation
Förr kallades man för mogoloid
En som samhället inte ville kännas vid
Linda i Köping och Jerry på ICA
Har visat världen att vi är lika
Alla lika olika som alla andra
Därför är det väl tur att vi har varandra

Vårvindar friska, vårfloders dån
Gånge sommaren till och vintern ifrån
Dagen har också en annan benämning
Den markerar årets vårdagjämning
Tussilago lyser i vägrenens smuts
Forsythian solar mot väggens puts
Det rimmar till och med bättre än jag
Med världspoesins bemärkelsedag
Det finns fångna poeter i andra länder
Som nekas ha pennor i sina händer
Men en dag ska de visa en hel värld
Att en penna till sist besegrar ett svärd
Jag skriver, alltså lever jag
Om än bara mig själv till behag
Det fria ordet kan inte högt nog värderas
Så låt aldrig din poesi paralyseras

 

 




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-03-20 11:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fin text till ett mycket bra initiativ...
2015-03-21

    häxängel
Härligt!!
ger hopp om allvaret i världen
2015-03-20

  Järnkatten
Fin dikt med fin rytm :)...
2015-03-20

    tramp
Bra skrivet om denna dag som har fyra stora händelser i sitt fång !
2015-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP