Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min absolut första sonett...


För tigrar måste också springa fritt

Hur högt din tiger väser i ditt sinn'
när iglar krupit genom hudens mur
och natten dessa djur har kommit ur
det värker farligt uti kropp och skinn

Så häcklad tigern blivit av en röst
som rivit dina känslor mitt itu
och floden forsar fram uti ditt bröst
Den ivern gömmas ska i kroppen nu

Sedär i mörkret ryter tigern kallt
du vet att det är nödens lösning, allt
Men ge den så en chans att komma fri

Du känner det nog där i hjärtat ditt
för tigrar måste också springa fritt
Och smärtan i din själ ska bli förbi




Bunden vers (Sonett) av P-E-H
Läst 247 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-03-20 09:33



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Otroligt bra ! Är det en ny dikt ?
En riktig skaldarhjärna är du !
Fast, jag tror du gjorde ett litet
fel på ett ställe! Titta på andra
versen. I sonetten rimmar mitten-
raderna med varandra. Här inte!
Men det kan du nog lätt redigera,
vid tillfälle. Eller, -- har jag fel?
Tänkte du på annat sätt?
Kanoondikt, f.ö. ! :)
2015-03-20

    ej medlem längre
Verkligen bra som första sonett. Alltid lika fint flyt i dikterna!
2015-03-20

  RitaBrunner
Inte alls illa. Tio takt rakt igenom. Intressant rimflätning i terzinen. Att använda enstaviga ord som både betonade och obetonade minskar ju fler sonetter man skriver :)
Bra jobbat!
2015-03-20
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H