Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att fiska i uttorkade vattenpölar

Vi fiskar utan fiskespö
i en uttorkad vattenpöl
och undrar ibland
varför det inte nappar

Vi gråter
över förlorade gödselstackar
och ser dess höga värde

Men i gråten
kan vi inte höra
hur älven lockar på oss

Vi vädjar till muren
bakom berget
efter råd
om hur vi lättare kan flyga

Vi vet
det vi inte kan veta

Vi fågar om det
vi redan vet

Vi rör oss lika tungt
som ihopmurade klippblock
mellan tanke
och känsla

Vi spelar
om trasiga kulor
när barnen förundrat ser på

Söker efter
det omöjliga

Och det
är också en del
av livet




Fri vers (Fri form) av P-E-H
Läst 409 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-06-09 16:52



Bookmark and Share


  ULJO
Fint skaldat, tänkvärt
2017-06-11

  ResenärGenomLivet VIP
Allt som händer är en del av livet...fin och tänkvärd text...
2017-06-10

    ej medlem längre
Tänkvärd text! Varför ser vi inte verkligheten...söker i dåliga brunnar efter livets vatten
2017-06-09

  Marianne Räf
Ja, man kan bli förundrad över det
möjliga å det omöjliga. Så läser
jag din dikt.... Cool !
2017-06-09
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H