Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite lekfullt skrev jag ner några tankar om tid i sonettform...


Tankar om tid (sonett)

Ja, tiderna förändras hela tiden.
Och sånt' som varit nött har blivit sött...
Fast ännu äro allt det röda rött.
Och alla vet att "starkast vinner striden"...

Ja timmar lämnas bakom oss till dagar,
Sekunder och minuter blir till år
- och detta påstås riktigt läka sår...
Men tidens tand - den sällan oss behagar...

Och stunden som vi är i detta nu
- att supa in den verkar va' tabu...
Vi borde kanske blicka framåt mera?

Hur tolkar morgondagens nya vänner
de tankar som jag skrivit ner och känner?
På sådant står en annan och fundera...




Bunden vers (Sonett) av P-E-H
Läst 339 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-03-12 22:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Har visst missat den här!
Många tankar och frågor som man funderar på. Alla tänker ju olika.
Mycket bra skriven sonett, flyter fint med rena rim!
2017-06-07

  ULJO
Fint framfört
2017-03-13
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H