Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnet ur ett vulgärt krig


Jo, det var det verkligen så..utan tvivel

Våra fötter värkte under väntan på våran tur
Våra sinnen var extra känsliga för all ljud
Våra öron kändes tunga av tystnaden
Dödens dånande tystnad
Vi var vana att jämt och ständigt lyssna på,
skrämmande artilleri beskjutningar
likaså kunde vi räkna ut med hörseln
vart bomben hade hamnat och,
vilka var offren
vi hörde bombens ljud från den stunden den sändes
tills den fälldes
ett,två,tre,fyra,fem
Bom!
jo..den hamnade över oss!
vem överlevde, och vem dog?
där var den livslevande frågan!




Fri vers (Fri form) av ryttarinnan
Läst 279 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-03-20 10:44



Bookmark and Share


  P-E-H
Bra diktat, fruktansvärda minnen.
2015-03-24

    jesse james
Mycket bra skildrat/jj
2015-03-23

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Kära syster, svägerska, du som få kan sätta ord till känsla. Du bär stor skrivargåva. Och du ska veta, att din bror är mycket stolt över dig.
2015-03-23

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2015-03-23

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Stark skildring av något fruktansvärt!!
Och som Du skriver i Din presentation så hoppas jag och ber för Din skull att
något bokförlag nappar!!
Din historia behöver berättas!!
Applåder o Bo-Märke
Take care
KB
2015-03-23

  Bo Himmelsbåge
En mycket gripande o skrämmande
ögonvittnesskildring, från en som varit med om krigets ofattbara fasor!
Där den ständiga frågan var... ska jag/vi överleva nästa ögonblick!

Sparas i minnets arkiv!
2015-03-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Krig är grymt!
De borde stoppas!
Nu!Ingen kan vinna
ett krig... Alla förlorar!
Jag tänker på er...

2015-03-21

  Bibbi VIP
Mycket starkt berörande.

Ofattbart för oss som ej upplevt detta ohyggliga.
2015-03-21

  M M Mannheim VIP
Jag dog i bombens totala mullrande ljud. Verken från ljudet känns fortfarande ett liv senare.
2015-03-20

    ej medlem längre
Ruggigt, men bra skrivet.
2015-03-20

  RitaBrunner
Vi som inte har upplevt krig och bombningar kan bara föreställa oss fruktan man känner när man inte vet om man ska dö eller leva...tills nästa bomb och tills nästa! Fruktansvärt!
2015-03-20
  > Nästa text
< Föregående

ryttarinnan