Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm


foliant

 

kanske var det för att boken var så stor

en meter hög med omslag i wellpapp

som huvudpersonen utan vidare kunde smita ut

och försvinna på New Yorks gator

hans ryggtavla såg ut som en Magrittemålning

glansigt välklippt hår mörk jacka

ovanligt högväxt för att vara tolv år

eller var det fjorton

han rundade en gul skåpbil och var 

uppslukad av jorden

 

författaren satte sig i en glaslåda och väntade

ett amerikanskt leende blixtrade 

bakom de stålbågade glasögonen

medan jag förstärkte omslagets kontraster

med vit tavelkrita

inför kopieringen




Fri vers av Nanna X
Läst 242 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-03-21 07:53



Bookmark and Share


  Joakim P Udd
kom igen katten, hur kan foliant va ett nytt ord? haru vart på bibblan nån gång? =P
2015-03-24

    Lena Söderkvist VIP
Inte svårt att gissa sig till att din dröm har med skrivandet att göra. Poetiskt framfört, tycker jag.
2015-03-21

  TrollTörnTrappan VIP
Känns stort och skarpt att bli publicerad...?!
2015-03-21

  Ingela Svenson VIP
En duplicerad bild av människor i rörelse, författaren som betraktar, snyggt!
2015-03-21

  KattenKin VIP
Om jag googlar lite från dina texter så lär jag mig alltid nåt nytt, det är en extra krydda! Idag blev det ett nytt ord "foliant" och en ny konstnär, som jag iofs sett bilder av, men utan att koppla namnet. Extra bra!
2015-03-21

  KattenKin VIP
Cool, gillar den här rakt av!
2015-03-21

  i af apa
en klar bild
av ett försvinnande...
med slut av överkopiering
tänker jag...
2015-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X