Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om...

Tänk om berget kunde flyta
tänk om männskan' kunde gå
över havets tunna yta
dansa där, uppå det blå

Tänk om stenen kunde tala
likt en männska' stort och brett
och när björnen gått i dvala
skrika högt om etikett

Vad sa ängen under natten
om den kunde tala ut
vad sjöng stenen till sitt vatten
om han hörde vattnets tjut

Tänk om isar ville värma
och om svärdet vore lent
tänk om männskan' kunde närma
sig varandra lätt och rent

Tänk om världen kunde vara
fri och ljus och underbar
och om alla tog tillvara
på varandra och envar




Bunden vers (Rim) av P-E-H
Läst 239 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-03-21 18:52



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Din text här
gäller bara ett
efter den ta och lär!
*****************
2015-03-23

    ej medlem längre
En text att tycka mycket om...och det gör jag!
2015-03-22

  Nannie
väldans fin dikt
2015-03-22

  Marianne Räf
Bra förmedlat ! Som vanligt !
:)
2015-03-22

  lila fjäderblomman VIP
fint, vilken fin värld vi skulle ha.
2015-03-21

  louisegirl
Otroligt vackert skrivet
2015-03-21

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om hur du väver in naturen med viktiga mänskliga frågor...
2015-03-21

    ej medlem längre
Ja tänk om...vi alla tänkte så, och kunde vara kärleksfulla och goda..
2015-03-21
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H