Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid horisonten lyser kärlek

Vid horisonten ser jag kärlek som vill brinna
där lyser stjärnor, sjungs det sånger till varann
Där du ser solen möta marken kan du vinna
den största gåva man kan få av någon ann'

Vid horisonten syns förtrogenhet bland vänner
där knytas banden som kan lyfta höga berg
och våra hjärtan bultar trippla slag och bränner
där bortom mörkret lyser kärleks rosa färg

Vid horisonten lyser månen ljus och fager
och alla paren håller vännen hårt i hand
där växer känslor mellan dem i flera lager
där ritas hjärtan uppå kärleks breda strand

Jag känner doften av syrener och perenner
där ifrån horisontens fagra kärleksbo
Dit vill jag åka, jag vill känna vad de känner
Vid horisonten existerar endast tro

Där bortom bergen sjunger kärleksparen sånger
som måste höras fördenskull man vill förstå
De har jag lyssnat till så jättemånga gånger
men månne någon också sjunga för mig, åh!

När horisonten kommer till mig vill jag sjunga
där vill jag hålla någon käresta i hand
Följ gärna efter mig, som förr, när vi var unga
vi åker dit och ritar hjärtan på en strand

Vid horisonten ser jag kärlek som vill brinna
där lyser stjärnor, sjungs det sånger till varann
Där du ser solen möta marken kan du vinna
den största gåva man kan få av någon ann'




Bunden vers (Rim) av P-E-H
Läst 436 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-03-25 09:27



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En mycket
vacker text
skriven med
inlevelse
2015-03-30

  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert om kärleken...
2015-03-26

    Oswaldina
Ljuvlig poesi.
2015-03-25

    Birgersdotter VIP
Vacker text
2015-03-25

    ej medlem längre
Mycket fint flyt i dikten! Det märks att du har en medfödd fallenhet för den bundna formen.

2015-03-25

    ej medlem längre
Underbar text!
2015-03-25

    ej medlem längre
Vacker text!
2015-03-25

  louisegirl
Fint diktat
2015-03-25

  Marianne Räf
Mkt bra med träffsäkra rim
och många "gobitar"! :D)
2015-03-25
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H