Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårfirartant

 

"Snart är gräset grönt,
underbar, fantastiskt, skönt!”
hörs tanten hojta glädjestrålande:
”Bäst att ställa till med påskäggsmålande!”

”Men innan dess en maskerad
för att fira vårens ankomstdag,
blommor och bin blir temat förstås
så att allihopa riktigt vågar släppa loss

sin fantasi och inneboende sol,
klä sig i exempelvis minikjol
och solbrillor stora, svarta
av den typen som på 70-talet ansågs smarta”

På festen sedan mången vän så kär
har klätt sig med omsorg och besvär
som rosor, violer, tulpaner, pelargoner,
de trippar fram i granna färgtoner

Gulrandiga bin hörs surra
(i synnerhet om det på tråden blivit fnurra)
Man klirrar med kirfyllda glas
och dansgolvet förvandlas till en enorm vas

Våren firas stort, det är givet,
allt annat vore underdrivet
för nu nalkas ljuvlig sommar med lust och fägring stor*
och då vill alla jubla, varendra syster med sin bror

vill valsa ut som Rönnerdahl över dansgolvets äng,
kanske lite kramas, som en refräng**,
ja tanterna de dansar, och gubbarna med:
”Kom, nu ska vi festa och det med besked!”

*ur psalmen Den blomstertid nu kommer
**med inspiration av Evert Taubes Sjösala vals




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 802 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-25 11:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt skrivet detta!
2015-03-25

  P-E-H
Gillar denna mycket.

Gillar också att du plockat in raderna från de två klassikerna som en extra dimension..
2015-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim