Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äkta nardus




Maria
varför sålde du inte oljan
och gav pengarna till de fattiga
varför sålde du inte oljan
för trehundra denarer
Judas undrade och vi undrar
Men Maria
du gick till Jesus med din olja
dyrbar äkta nardus
mycket nära Jesus

Du smorde Jesu fötter med din olja
och torkade Hans fötter med ditt hår
Huset fylldes av vällukt
Marta hade ordnat en fest
och Lasarus var med
Lasarus som Jesus hade uppväckt
från de döda
Maria
de fattiga har vi alltid ibland oss
mycket nära oss




Fri vers av Maria T
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-29 13:48



Bookmark and Share


  walborg
Älskar denna text - varmt tack
2015-04-03

  Larz Gustafsson VIP
Judas ville själv lägga beslag på pengarna. Därav hans påpekande. Han hade en dold agenda.

Nardus finns det en kristen grupp i Norge som heter. Med dem har jag haft mycket fint samarbete.
2015-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T