Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänd dig om



Vänd dig om en sista gång
för det var något du glömde


barnen som längre inte gråter
även om såren aldrig läker

Vänd dig om
Du glömmde att ta farväl
av barnet som nästa dag
kommer att sparkas ihjäl

Vänd dig om
Vill du inte ge människan en framtid
och något att leva för

Vänd dig om
Höj ditt vapen och skjut sönder
varenda unge
för de kommer imorgon
bli barn med gevär

de hoppas att du lever då
det hoppas jag med
så du får fan för
den hjälpande hand du aldrig orkade ge dem

Vänd dig om en sista gång
så får du se ditt egna barn sparkas ihjäl







Övriga genrer av yoyyo
Läst 1159 gånger
Publicerad 2006-04-14 20:08



Bookmark and Share


    Rimsmeden
När jag har läst den här dikten i minst 20 gånger undrar jag vilka mörka moln omgav dig då du skrev den..? Jag ryser när jag tänker på min egen barndom och är glad att ha den bakom mig. För övrigt så skriver du fint, blandar mjukt och hårt i en härlig kombination
Mvh
2006-05-19

    Markus
Man blir nästan mörkrädd av denna text. Stark och stilren, detta är riktigt bra!
2006-05-04

  edvin medvind
Kan bara instämma med hyllningarna. Det känns som att den kan handla om såväl en soldat i ett krig som om någon lat person som inte orkar skänka lite pengar i bistånd.
2006-04-29

    Oprofessionell
Helt fantastisk och väldigt grymt skrivet.
2006-04-26

  Pete
Fantstiskt, helt enkelt.
Mer ord känns bara överflödiga
Fantastiskt
2006-04-25

  Xenia
mycket stark, väcker känslan av hemska ting. människan som inte ser, förän det är försent. sådan känsla får jag när jag läser dikten.
ett bra språk och ordval.
2006-04-24

    ej medlem längre
kraftiga ord som får en att rysa från hårstår till tå!!

grymt skrivet
2006-04-23

    AnnaGs
den tog mina ord...
gjorde mig stum..
helt underbar
2006-04-23

  Malina
Jag älskar början.
Jag älskar slutet!
Du skriver jämnt och bra,
varje ord får en mening när du skriver som du gör.
2006-04-22

    snoooooze
HELT TAGEN
2006-04-20

  Arte
jobbig text, mycket bra skrivet
2006-04-20

  jobby
Rå och hård!
En mycket bra text de här!
2006-04-19

  Josi
Bra Yoyyo!

Kram, J
2006-04-17

  Manal
en gripande text, som tar en med storm.
2006-04-16

    leave
åh, den var gripande. väldigt gripande.
önskar att man kunde satt högre än fem =o
2006-04-16

    la-poet
skitfin mening i texten.. jag gillar den mycket !!! :)
2006-04-15

  Andreas A
Stark text med ett bra budskap ...
Ta hand om dig tjejen!
2006-04-15

  Bodil Sandberg VIP
Det här är en mycket smärtfylld dikt!Känns som en spjutspets rätt i magen....snyggt
2006-04-14
  > Nästa text
< Föregående

yoyyo
yoyyo