Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarbarn





Gula rosor i Vas
på ett bord.

Två inramade
Fotografier.

Stod uppställda
På en virkad duk.

En allvarlig man
i pälsmössa

Med svart band
Kring ramkanten

På det ena fotot

På det andra
Två leende grabbar
i pälsmössa.

Likaledes
Med svart band
Kring ramkanten.

Så välkänt av något
Okänt.

Pojken med tummen
i mun, frågade Tanten
i rummet, vilka de var.

Hon pekade och sa:
Min Far och mina
Två Bröder.

Dom är döda
Tilla hon.

Den femårige
Pojken frågade varför
Inbördeskrig,svarade
Hon bittert.

Inbördeskrig det visste
Han inte var det var.

Bara något dåligt
man kunde dö av.

Varför förstod han inte
trots att ett liv snart passerat

Gula rosor i Vas
på ett bord
Med två fotografier. ..



Undrans Barndoms frågor
har stannat kvar där inne
i minnet,som små frågotecken

vajande likt Påskfjädrar
inuti en stor Ornäsbjörk.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-03-31 13:43



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Intressant och bra skrivet! Älskar hur du avslutar.
2015-04-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat!
Ser, hör och känner.
2015-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP