Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmarnas land

I drömmarnas värld växer ekar
med guld i sin stora krona
och ingen står längre och tvekar
när fienden jämt de skona

I drömmarnas land lyser solen
där lever ju trohet ännu
Där doftar det gott från violen
och inget är längre tabu

I drömmarnas stad låter ljudet
av gillen och fågelsång
där ordet är aldrig förbjudet
där skrev de sin lag en gång

I drömmarnas skog barnen leka
de busar och har så kul
och skratten vill fortsätta eka
och livet blir aldrig strul

I drömmarnas hus bor det vindar
som värmer upp frusna själar
och gårdarna saknar väl grindar
och ingen ska äga trälar

Och drömmarna väntar att bjuda
varann på en gåva stor
och kärlekens vilja ska sjuda
och ingen har trasiga skor

Ja, drömmarna lever och frodas
och hoppet ska aldrig dö
Ja, framtid är ljus, det förmodas
på drömmarnas eviga ö




Bunden vers (Rim) av P-E-H
Läst 412 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-04-01 19:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"=m det är en dröm så låt mig drömma"...skaldade någon.
2015-04-15

  Kajsa Karin VIP
Ja tänk om man kunnat leva i blott drömmarnas värld! Fint skrivit!
2015-04-06

  Ritva
bra rytmiskt saga-dikt, hoppas blir verklig någonstans!;-)
2015-04-06

    Lena Söderkvist VIP
Det där drömlandet skulle jag vilja bosätta mig i. Och flytta hela mänskligheten dit.
2015-04-06

    snöö
Ja drömmarnas värld är ljuvlig! Du beskriver så vackert. Dessutom på rimmad text. Gillar!
2015-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
...och med drömmarna kommer en önskan att det ska bli verklighet...
fina verser och bra rim...
2015-04-02

    ej medlem längre
Dina ord nynnar varmt och ljust. Känns tryggt att läsa.
2015-04-02

    ej medlem längre
Vacker och rytmisk!
2015-04-02

  louisegirl
Vackert i drömmens tecken
2015-04-01

  KattenKin VIP
Rättigheter och friheter som borde vara självklara på varenda millimeter av vår jord! Så otroligt fint skrivet! Applåder!
2015-04-01

  ULJO
En drömlikt vacker text
2015-04-01

  Marianne Räf
Som jag tolkar det : ett härligt Ode
till Åsikts-och-Yttrande-Friheten !
Kan mkt väl behövas ett sådant. Tolka´
jag rätt eller...?
2015-04-01

    ej medlem längre
Vackert diktat om den eviga drömmens värld.
2015-04-01
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H