Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ingenting särskilt

De var båda i åttioårsåldern.
Nu körde de ved i skottkärror. Gick i skytteltrafik mellan de lastbilslevererade säckarna och den egna vedboden. Då och då möttes de i arbetet, den ene lastad, den andra med kärra tom. De log mot varandra, de gamla makarna.
"Nu har vi nog så det räcker säsongen ut", sa hustrun efter några vändor.
"Det känns tryggt. Men jag blir lite trött. Sätter du på kaffet?"

Och mannen ställde undan kärran, gick in i huset, la in mer ved i spisen och satte på pannan.
Snart satt de båda med kaffe och drack vid utsikten.
"Kaffe är bra gott", sa mannen efter en stund. "Vad skulle man göra utan det?"
"Vill du ha påtår?"




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-01 22:37



Bookmark and Share


    Melona
Hallå!? Ingenting särskilt? Detta är ju fan så vibrerande av liv och jag älskar det.
2015-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP