Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På en höjd av flera kilometer...




I den svarta natten, reser jag o katten
mot
Blåkullas planet

Den syns pytteliten, den första biten
men drar
som en magnet

I skyarnas sfär, kvasten oss bär
seglar
under en måne

över hav o land, över kust o strand
över Blekinge
o över Skåne

I en härlig fröjd, vi stiger på en höjd
av
flera kilometer

Men ändå vi ser, männskor som ler
och
skjuter sina raketer

I den djupa natten, reser jag o katten
mot
Blåkullas planet

där går Lucifer vakt, stampar i takt
till
pukor o trumpet

Så låt oss nu bara, Påsken förklara
öppnad
för glatt kolifej

Låt oss nu rumla, dansa o tumla
runt
i ett vilt ståhej



Bs-06





Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 310 gånger
Publicerad 2006-04-13 21:35



Bookmark and Share


    steffe struts
åhh vad härligt! synd att jag som man
inte platsar...

stefan
2006-04-14

  Jessica Ebbesson
Ja låt oss! Härligt att följa med dig och katten på färden mot Blåkulla :D
2006-04-13

  Anders P VIP
hade på känn att du tillhörde släktet kvastkäringar ;)
2006-04-13

  Daniel_78 VIP
skål din häxa =)
2006-04-13

    ej medlem längre
Lustfyllt och med paradmarschrytm! Häxornas parad, och påskens sanna hyllningssång! Att skildra blåkulla som en planet var ett lustgt påhitt!
2006-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg