Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Temporärt utkast tills vidare ...


Tillfällighetens benägenhet


Ibland
sätter tillvaron
hjärtan i brand

tillfälligheterna synes avgöra
huruvida lyckans strida strömmar
står kärleken bi

eller om det blott blir
att åter vakna
ur vackra drömmar
till en verklighet
fylld av saknad

Ibland blir det där
vi benämner som slump
och intet annat

något oundvikligt förbannat

en alltför konstant
normalfördelad klump
i magropen

någonstans
mitt emellan
nu och då
på vägen
mot framtiden

Solens värmande strålar
må nära hoppet om
kommande vårar

smärtan i själen
släpper ut otröstliga tårar
släcker
det hopp
vårsolen väcker

Allt som bli kvar
är permafrosten
under den tinande tjälen

Balans
- Vad är det?

En arytmisk dans
mellan det som inte kunde bli
och det som aldrig fanns?

Våren är äntligen här
och vem vill väl inte
få känna sig älskad och kär?

Likväl
det gör ont
i väntan på
att den vi söker finna
möta få

Livets makt och gåva
att mena oss väl
mer än av en slumpens tillfällighet

känns ibland
nog så svårt
att inse och förstå

när värklighetens
normalfördelning tränger sig på








©Peter Stjerngrim






Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-13 21:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Balans
- Vad är det?
En arytmisk dans
mellan det som inte kunde bli
och det som aldrig fanns?"

Jaa..Man kanske använder balansen för att klara av den där gråskalan..Hmm, jag har inte sett det så innan..
2006-04-13

    ej medlem längre
"Balans
- Vad är det?
En arytmisk dans
mellan det som inte kunde bli
och det som aldrig fanns?"

Jaa..Man kanske använder balansen för att klara av den där gråskalan..Hmm, jag har inte sett det så innan..
2006-04-13

    Bodil Sandberg
Här finns allt....kärleken...våren...saknaden...sökandet...solen dansen....härligt poetat...
2006-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP