Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av skadan blir man vis

 

 

Det sägs ju att man ska svettas in våren, fast
alla förstår inte det riktigt.

En dag efter rasten, innan vårvärmen kommit
på allvar, kommer en av pojkarna fram till mej
med blåfrusna händer och vill att jag ska känna
på dem.

"Hu, så kalla de är", säger jag.

"Jaa", svarar pojken och ryser.  "Nu förstår jag
varför ni vill att vi ska ha på oss vantar"!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2015-04-09 10:53



Bookmark and Share


  anits VIP
Vilken härlig berättelse och klokt av en liten grabb!
2015-04-27

  ULJO
Klokt och sant
2015-04-10

    ej medlem längre
Ja, av skadan blir man vis! :)
2015-04-10

  Lars Hedlin
Sant som det 'r skriftat!
2015-04-10

  Anya VIP
hahaha Vilken härlig berättelse och kommentar. Jaa bra när erfarenheten kommer.
2015-04-10

  Chawa VIP
Ungar är härliga och lär sig av att göra, tills det blir rätt! ;)
2015-04-09

  Olof Lagerhorn VIP
Det uttrycket hade jag faktiskt aldrig hört! Intressant och stimulerande att fundera kring dess ursprung. Det ska väl tolkas bildligt gissar jag?
Bra och klok berättelse kring uttrycket!
2015-04-09

  Eva Helene VIP
Ja så sant (rubriken) och gulligt!
2015-04-09

    ej medlem längre
Ah, lättare att förstå när det känns:)
2015-04-09

    Dan Myrbeck
Ibland måste man lära
"the hard way".
2015-04-09

    ej medlem längre
Ja, va rart!
2015-04-09

    ej medlem längre
Det är ju det att vinden är iskall på våren även om det är många plusgrader.
Det tänker man inte på när man är inomhus och ser så fint solen skiner.
Man lär av erfarenheten.
2015-04-09

    ej medlem längre
Barn är ögonblickens konstnärer.
2015-04-09

    ej medlem längre
Visst är det härligt med småttingarna och deras kommentarer dom berikar livet. processen är nog likadan hela livet, learning by doing.

2015-04-09

  P-E-H
Underbart fångat!!
2015-04-09

  louisegirl
Härliga ungar...Tack för din fina berättelse
2015-04-09

    GG
Man lär sig av sina misstag, stora som små. Och små misstag kan ge stora erfarenheter. Skön text. Den ustrålar små parvlars sätt att iakta och inta lärdommar från vardagen att ha med resten av livet, ett sätt att lära som man kanske glömmer när man blir stor.
Raderna tar tillbaka en till småskoleårens minnen och lärdommar.
Ska nog packa med vantarna i ryggan nästa gång :)
2015-04-09

  Bo Himmelsbåge
Jo, jo, ... man lär genom erfarenheten som liten... det borde vi vuxna också göra... men gör vi det...?
Vem, t.ex., tjänar något på krig...?
2015-04-09

  Ljusletaren
Men så go story och tack för den/ kram
2015-04-09

  Marita Ohlquist VIP
Lättare att förstå genom egen erfarenhet!
2015-04-09

    ej medlem längre
Visheten finns där!
2015-04-09

  Bibbi VIP
Så fint.
2015-04-09

  soligajag_1 VIP
Hehe. . Så goa barnen är!!
Stämmer så bra!!!
2015-04-09
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP