Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diktat i rim och sol

Vart man än sig vänder
Det är nu det händer
Små skott vill ut
Som Gröna spjut
Vinterns sovande gren
Vaknar i solens sken

Det knastrar och knakar
Det är våren som vaknar
Och förhoppningsfull
Blåser den liv i ben och hull

Vi piggnar till efter vinterdvala
Nu vill vi bliva smala
För vårens modelätta kläder
Visa oss i varma väder

Men ack vad skönt det är att leva
Picknick i höga bergets skreva
Sol och glittrande sjö
Utsikt mot nån ö

Och jag diktar lite i rim
Och hittar inget rim på rim
Jo lim


Ha ha vad det är skönt i solen
Minsann kom i fjolårskjolen

Glad Påsk





Fri vers av Sommarina VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-04-04 13:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint diktat och rimmat!
2015-04-10

    Birgersdotter VIP
Härligt vår rim- texten förstärks av härlig bild.
2015-04-07

  bumerang
Vårglad humor mellan
vårrimmen. Känner vårnjutningen.
2015-04-07

  Lars Hedlin
HÄRLIGT!
2015-04-07

    eva m h
Levnadsglad vårdikt! :-)

2015-04-05

  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt diktat med rim...våren är härlig...
2015-04-05

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text om våren!
2015-04-05

    ej medlem längre
Varma glada ord som sprider sig i kroppen att läsa. Tack!
2015-04-05

  KattenKin VIP
Vårglädje i rim,
det lättar upp. :)

Glad Påsk!
2015-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP