Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm


öppna eget

 

lokalen var makalös. jag kunde inte avgöra om det var ett slottstorn eller en jättelik kåta. rökgången i mitten av de cirkulära rummen omgavs på var och en av de tre våningarna av en magnifik sexkantig spis, som avtecknade sig svart mot de mörkröda väggarna. överallt fanns galler, grövre och finare, stålblanka och kopparskimrande. fina grindar i filigran att sätta framför trapporna när småbarn kom på besök stod lutade mot väggarna. i golvet fanns en färist infogad, som gjord för att grilla under. min dotter, som hade gjort upp eld sedan barnsben, blev genast utnämnd till grillmästare av kökschefen.

på öppningsdagen hade vi ännu ingen firmabil, men det problemet löste vi på ett smart sätt genom att låna gästernas bilar under tiden de satt och de åt. på så vis kunde vi i lugn och ro köra och köpa råvaror. efteråt putsade vi lacken med sämskskinn i solen och dammsög bagageutrymmet.

 




Prosa av Nanna X
Läst 190 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-04-07 09:54



Bookmark and Share


    prima donna
Haha vilken affärskvinna! Kul dröm :)
2015-04-09

  objekt3
präriens drottning!
2015-04-09

  Anne G
att det kan funka
2015-04-08

  Veven
win-win. smart!
2015-04-07

    Lena Söderkvist VIP
Fiffigt!
2015-04-07

  Ingela Svenson VIP
Fiffigt värre! Så ska slipstenen dras>! Gallrens betydelse är inte oklar alls!
2015-04-07

  TrollTörnTrappan VIP
Wow, i den "lokalen" skulle jag vilja bo!?! Avundsjuk på sådan dröm-interiör! Tveksam dock till att arbeta där...
2015-04-07

  KattenKin VIP
Går nog vägen för de där
företagsamma företagarna. ;)
2015-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X