Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pirattant

Emellanåt och rätt så sällan
(bara ibland och däremellan)
kan tiden kännas aningen för lång
(det har faktiskt hänt en och annan gång)

För att inte vara sorgesam och deprimerad
tanten har sitt knep att bli engagerad:
Så att inte ledsamheten ska få grepp
tanten spelar Sänka skepp!

Hennes många armador seglar fram
skjuts och sänks, voj synd och skam
(tanten utvidgat sitt spel på papper rutat
fantiserat fram kaptener som hon mutat)

Där finns hattar, plymer, svärd
det öppnas en alldeles ny värld!
Upptäcktsresande och sjörövarpirater slåss
(de goda vinner alltid, så är det förstås)

Då de onda faller överbord
svordomar osar, liksom fula ord
och tristessen jagas bort i fart
och livet blir alldeles underbart

(spelet är nog tänkt för två:
En låtsasvän har tanten hittat på
och med denne hon kan diskutera
strategi, taktik och mycket mera)




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 642 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-07 13:59



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Dina rim är alldeles naturliga. Bra!
2015-04-07

  E O
härlig
2015-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim