Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta hästen - en drömraga

 

Till mitt jobb i mörka Småland

fick jag rida svarta fålen

jag fick sitta bakom mäster

han var mjuk och len som prästen

 

Jag var sämsta doktoranden

fast jag nästan stod vid randen

till succédisputationen

var jag smått blasé i tonen

 

När jag skulle hem den dagen

då gick hästen svart i hagen

vaktmästarn med flaklastbilen

lät mig lifta alla milen

 

Jag klev in i förarhytten

där blev stämningen förbytt, den

vita klädseln stänkt av blodet

höjde knappast levnadsmodet

 

Det var märken ifrån slakter

när vi kom till mina trakter

steg jag av, sa tack för skjutsen

men i morgon tar jag bussen

 

Alla barnen som var hemma

lekte kull och kurragömma

hade dom då ätit något?

jag fick ångra att jag frågat

 

När jag såg allt godispapper

liksom märket efter pappans

bil, då gick jag ut med räfsa

hellre än att börja gläfsa

 

Räfsade jag hela slänten

tills den sken som ljusa gläntan

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 598 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-04-11 09:49



Bookmark and Share


    prima donna
ja precis, Gunwale har en stor poäng i sin kommentar!
2015-04-11

  objekt3
WHiiieeeee jag känner mig sjukskött :)
2015-04-11

  Gunwale VIP
Ja, hur skulle man kunna fokusera på någonting alls med så mycken oro omkring sig! Tyvärr kan nog många (främst kvinnor) känna igen sig i atmosfären du skapar här.
2015-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X