Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson Copyright ( c )


Återkomsten


Långsamt skingras det grå diset,
och äntligen får den livgivande
solen fritt spelrum att bjuda
våren på sina ljumma smekande
strålar

De gröna knopparna på de vita
björkstammarna har ännu bara
musörons stora blad som i ljuset
under den klarblåa himlen skiftar
i en vacker ljusgrön nyans

I det torra gräset i vägrenens kant
tränger små gula tussilago upp,
och bland buskarna och snåren
håller de tonsäkra vårens fåglar
konsert

Intill sjökanten möts blicken av
vita vackra svanar som vänder
åter till samma plats år för år -
som ett bevis för det nyväckta
livet….

Så visst är våren en återkommande
fest tillägnad livet där ALLA bjuds
att delta

VÄLKOMNA!












Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 305 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-04-11 19:06



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Tack för att jag bjuds in till dina fina och vårliga bilder i denna dikt/ kram
2015-04-13

  Lars Hedlin
Jätte fint!
2015-04-12

  stig wikman
VACKERT LINDHA.

DU FÅR EN APPLÅD
Å EN KRAM AV MEJ.
2015-04-12

  Änglaögon
Livsbejakande text om vårens ankomst.
2015-04-11

  Palett
Fin text om när våren väcker till liv nya krafter efter vinterns mörker !
2015-04-11

    ej medlem längre
Ja verkligen.... den tid vi väntar på efter långa mörka vintern!
2015-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson