Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tiden lider och vi med den


Nätter

 

Natten lång
Så lång som aldrig då
När sista dyningen
i gryningen
var
en sång
som svar
på vart vi skulle gå


Vem


ville sova
eller lova kräva binda kväva
Bara skeda med i skeendet
Le det fria, vilda leendet
Smyga, om än inte blyga
ur en spannmålssilo
säd i långa strilar
Där vi gick,kröp, låg bland bilar

Vem 

Och vart, men inte hem
Snyggast körde, det gick vägen
Bort från motorstadion, Creedence i bilradion
Högtalarna spräckta
Kör med släckta
lyktor
sista biten
Ssssch jag fixar er en liten
rökbit marockan
Tack för liften hem till stan
Och ses vi någon gång så
Är det ödets mening
Vår förening
som en mandala
Försvann
Liksom vetekornen rann
ur ett byxben, ur en sko
Vad folk kunde tro
saknade relevans
Då, innan sansen fanns
Men nu
Att slitas gnagas bitas dras itu
Natten lång
Så lång som tunntarmen


Vem

lindar den
runt istappar
och sågklingor?
Ett osynligt väsen sjappar
ner i springor
Ligger, står
på språng, på lur
för mer tortyr
Och natten
är så
Helvetes
Förbannat
lång

 




Fri vers av Solitaire VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-04-11 23:56



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
SABLAR! Detta är intensivt och bra, du lägger hjärtat på tangentbordet och låter det bli självskrivande, gillar det och storyn är gripande, från fantastiska nätter till den tvångsmässiga plågan! Ja, jävlar, du kan om du vill.
2015-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP