Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vandringsman




Min vandringstid är lång och svår
Jag har upplevt
att allt är förgäves
Jag har gråtit mycket
i min inre tystnad
Jag gör som lärjungen Petrus
Jag ger mig ut och fiskar

Då får jag se någon
som står på stranden
Det är Herren
Med den uppståndne för ögonen
fattar jag nytt mod
Jag tar min vandringsstav
och Herren lotsar mig
igenom bränningar och skär
Till sist får jag kasta ankar
på evighetens strand
Då står Herren där och säger
Kom och ät
min trötte vandringsman




Fri vers av Maria T
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-12 12:58



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint och hoppfullt skaldat!
2015-05-15

  Larz Gustafsson VIP
"Min framtidsdag är ljus och lång
och räcker bortom tidens tvång".

Människofiskare ska Jesu efterföljare vara. Det är en naturlig frukt och konsekvens av lärjungaskapet.
2015-04-19

  Lars Hedlin
Så fint!
2015-04-14

    ej medlem längre
Hoppfullt.
2015-04-14

  M M Mannheim VIP
Åh vilken underbar poesi så fylld av det som är sann tro. Alla är vi som Petrus fiskare och vandringsmän! En så fin beskrivning i att bli mottagen hem till Gud.
2015-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T