Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bli inte gammal

Och vi ska avgöra
Din död
I ett rum
Utan luft

I ett vårdboende


När vi ändå inte
För ditt bästa
Gör ditt bästa

Nej

Det är deras bästa
Billigaste
Ovänligaste

Lurade
De bestämmer ändå


Lilla lilla mor
Du vill inte
Till vårdhemmet

Bli inte gammal
Sa du till mig

Vad ska vi göra
Mor
Vi har inte tid med dig

Nio rullstolar
Med döden
Ingen pratar
Ingen aktiverar

Förvaras i tysthet
Ömtålig vara
Instängd på rummet
Bara två personal

Hur ska vi
dina barn
Kunna sova om natten
När du lilla mor
Vantrivs
i väntan
På död

Det kan vi inte leva med












Fri vers av Sommarina VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2015-04-12 19:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra - du når hjärtat.

Otroligt aktuell text i dagens Sverige. Hoppas något görs - snart.

2015-04-16

  i af apa
ett liv svårt
leva med...

mycket berörande! ålderns höst
borde vara lika vacker som hösten men
är det tyvärr allt mer sällan, om man inte ha turen falla av pinn kärnfrisk...
2015-04-14

  Chawa VIP
Smärtsam läsning...

"Hur ska vi
dina barn
Kunna sova om natten
När du lilla mor
Vantrivs
i väntan
På död

Det kan vi inte leva med..."

Instämmer för övrigt med KattenKins åsikt nedan.
2015-04-14

  Johan Strömstedt
Det är så här åldringsvårdens betraktelser skall göras. Naket och utan omskrivningar. Bra sammanhållen text.
2015-04-14

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-04-14

  Hanna Mari Wallin
viktigt att belysa detta, det ska ju inte under några omständigeter vara så här, ålderdomen ska ske med värdighet.

fin text starkt berörande.
2015-04-14

    Birgersdotter VIP
Starkt berörande
2015-04-14

  louisegirl
Starkt berörande..
En sanning som gör mycket ont
Fint förmedlat!
2015-04-14

  KattenKin VIP
Så hemskt för er alla! Om vi skulle införa medborgarlön och sänka arbetstiden så skulle fler får tid och råd att ta hand om sina barn och gamla, jag hoppas på det! Lite mer livkvalitet, istället för den här utvecklingen.

Berörs av din text!
2015-04-13

    ej medlem längre
Ord som känns i alla sinnen att läsa.
2015-04-13

  Lars Hedlin
Starkt som tusan!
2015-04-13

  Bo Himmelsbåge
Jaa... djupt tragiskt med dessa kalla institutioner för vår gamla... i väntan på döden...! De är ett svek mot dem som slitit hela Livet!
2015-04-12

  aol
En ruggig sanning för många så bra skrivet vännen,
2015-04-12

  Magdalena Eriksson VIP
Å vilken stark känsla av sorg och smärtsam kärlek du förmedlar.

2015-04-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Du beskriver så berörande om det svåra val man ställs inför, när en anhörig går mot döden, och behöver vård.
2015-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som går in i hjärtat som en tagg!

2015-04-12

  Marja-Liisa Koski VIP
Bråka och kräva lämpligt vård till sin anhörig är det enda som kan ge resultat. Men det kräver kraft och ansträngning.
Kram!
ML
2015-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP