Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månskenstant

Vårsolen i tanten glada fnurror gör,
skapar ett fantastiskt och underbart humör;
Vips! Ur källaren tanten cykeln plockar fram
(en rosa trasa torkar bort allt övervintrat damm)

Med sommar i sitt hjärta hon trampar åstad,
får sedan fart på åket, passerar en dagisparad,
ser Uspenskij-katedralen ur vänstra ögonvrån
(och i detsamma märker att hon svettas i behån)

då rodnar tanten för saken är som så
att hon för en viss herreman känner åtrå
Och med en ilsken knyck på nacken
tanten vildsint trampar vidare mot backen

På torget tanten köper fisk och mera,
planerar en soppa att delas utav flera
(hon tänker på en mustig bouillabaisse
som av vin och vitlök och persilja ska få fräs)

Med mobilen tanten ringer runt en stund,
bjuder många, också en älskad hund
Och dagen är så härligt varm och fin
att de utomhus skålar i kallt och bubbligt vin

Tanten blir alldeles mjuk och ryggradsnöjd,
bjuder och tar för sig av allehanda fröjd;
För hur det går och hur det händer
det tycks att lyckan ofta återvänder

och hon tillåter sig den sköna romantiken
(med den tillhörande, förförande mimiken)
och mycket senare i månskensnatten
hon på bryggan dansar salsa över öppet vatten




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 528 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-04-13 10:29



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Härliga rim!
Ryggradsnöjd, det är nog själva essensen i mindfulness.
Där borde vi vara mer :)
2015-04-13

    ej medlem längre
Hurra för alla cyklande tanter med hunden i cykelkorgen!
2015-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim