Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm


en dag i skärgården

 

våra forna grannar hade flyttat till ett imponerande hus i skärgården. havet på framsidan och bassäng på innergården. i vardagsrummet var praktfulla väggmosaiker under konstruktion. vi hade köpt en exklusiv badhandduk mönstrad i blått, rött och rosa som present, men eftersom värdinnan blev deprimerad av blått lovade vi byta den.

vi gick ut en tur innan frukost. maken försvann på klipporna. jag frågade de förbipasserande om de sett någon medelålders konstnär, men de bara skakade på huvudena och erbjöd mig en snusig gubbe i stället.

vi hade olycksbarnet med oss. pappans försvinnande blev för mycket för honom. jag fick köra honom till psyket. där fick han lära sig spela dragspel. dragspelet gick sönder. olycksbarnet knackade på dörren till operationssalen för att få ett nytt. överläkaren kom ut, blodig och förtvivlad. han krympte tills  han var bara ögon och ben. jag fick sätta honom i en sittvagn och köra honom runt på avdelningen. ögonen glödde i mörkret.

själv hamnade jag utmattad i en sjuksäng med olycksbarnet ovanpå. jag svepte täcket om honom och somnade. 

 




Prosa av Nanna X
Läst 176 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-04-13 10:58



Bookmark and Share


    prima donna
tja varför inte dragspel på psyket, ack-ord och vemod torde ju samsas väl. men hoppas du tackade nej till snusgubben
2015-04-14

    Lena Söderkvist VIP
Värdinnan var nog socialist eftersom hon blev deprimerad av blått. Den försvunne maken som blev ersatt med snusgubben kan tyda på "Mister du en står dig tusende åter". Har drömt något liknande om katter.
Stirrande ögon kan tyda på irritation över att känna sig kontrollerad, och så är vi mycket riktigt inne i deklarationstider.
Det var väl smart tänkt av mig?!
2015-04-13

  objekt3
min spädbarnsgubbe till morbror highfivade mig under mjugga sneda viskande läppar och en gul eller blå påse med malört, gråbo och Åbrodd
2015-04-13

  Anya VIP
Innehållsrikt med otäck känsla i bakgrunden. Bra flöde i språket.
2015-04-13

  i af apa
en ruggig
välskriven
dröm...
2015-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X