Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tantfröjd


Tanten är i åldersgruppen som
reklammakare verkar tycka om
Hon erbjuds cremer, smycken, vitaminer,
terapiutbildning, glasögon och mediciner

Det mesta avfärdar hon som strunt
(i synnerhet sådant som ska vara sunt)
men då någon lockar med resedrömmar
tantens fantasi bums tillströmmar:

För sitt inre hon ser mången härlig plats,
pyramider, öde öar och ett asiatiskt palats
tänker sig barfota vattenbrynspromenader
intill palmer och snäckskal i långa rader

Tanten vill i storstadsvimlet mingla
(i den ”lilla svarta” hon är en kalaspingla)
hon ser konstmuséer, operor, utställningar,
är redo för otaliga celebra tillställningar

Kring läckra strandcaféer hon vill strosa
och beundra öppna hav, alldeles turkosa
Och på parkbänken här hemma tanten suckar nöjd;
hon fick en härlig resa till sin egen sinnesfröjd




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 749 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-14 12:12



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det mesta går att förverkliga
2015-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim