Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm


Baba Jaga

 

vi förberedde ett spökäventyr för de mindre barnen på skolgården. flickorna i åttan var färgglada häxor som skulle locka in småbarnen i stugan, där busen och jag väntade, svartklädda. den enda färgklicken var de brandgula strumpbyxorna som jag hade på huvudet, och som tittade fram i pannan under min svarta luva. jag skulle sitta på busens axlar för att bygga ett högt och skrämmande monster, och sedan göra en baklängesvolt ned. vi hann dock aldrig riktigt repetera akrobatiken, för busen var så upptagen med scenografin. varje möbel och kudde i stugan skulle kläs in i svart tyg. jag hade sotat väggarna igår eftermiddags innan jag gick hem, men busen hade stannat kvar och tvättat dem igen för att det skulle se snyggt ut. pappan lämnade honom på morgonen och bad om ursäkt för att de köpt rengöringsmedel för skolans pengar. busen lade sig på de svarta kuddarna och somnade genast. jag lade fram hans svarta joggingbyxor och hoppades att han skulle vakna innan tiorasten. 




Prosa av Nanna X
Läst 297 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-04-15 08:15



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
fint skrivet om vardagens stora händelser. det är det här som är livet, allt som händer ...
2015-04-15

    prima donna
så fick jag lära mig en ny figur (fick ju så klart slå upp Baba Yaga) man lär sig så mycket här på poeter :)
2015-04-15

  objekt3
Sotat väggarna? daym workwork
ja skrämde livet ur mina katolska polska hantverkare med runor under all färg en kväll ...

http://kvitton.blogspot.se/2015/03/romani-lexicon.html

---> Baba - (BAH-ba) Old woman. A term of respect.


(brans=brand? brandgula är ett favvoord här)

2015-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X