Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är inte ofta jag skriver dagbok nu för tiden.


jag ville bara skriva nåt

 

 

jamen, så gör jag ju liksom aldrig. bara skriver nåt. jag brukar ju skriva av någon annan anledning än själva skrivandet, för att gestalta en dröm, utforska ett versmått eller samla stoff till en roman. eller ett drama.

men nu skriver jag alltså, bara. vad skriver jag om då? inget särskilt. det är inte någon särskild dag eller så, bara en vanlig jävla onsdag. jag har handlat till min granne som är sjuk och sorterat tvätten. resten av dan har jag ägnat åt att sakna. honom, barnen, och dig dig dig. vännerna lite också, men det är ändå sekundärt, och jag vill inte att mina fina vänner ska känna sig sekundära, så därför undviker jag att träffa dem när jag är i den här jävla saknaden. jag sitter bara och lipar och dricker vin, det är ju inget kul för dom.

nä man borde väl ta sig samman och göra nåt. söka jobb eller flytta eller så. det där sa jag bara för att så ska man säga. det är pk. jag hatar "pk" för det har blivit pk att säga att man är anti-pk. utan att tänka över värdena i sig själva, bara för att man vill vara en fri tänkare, en anti-konformist. det är jag fan för gammal för. jag är pk: socialist, feminist, anti-rasist, ekologisk fairtrade nästan-veggo, tja vad finns det mer? anti-age: jag kan älska både äldre och yngre män, och stundom till och med attrahera en och annan kvinna. 

men va fan. det hjälper ju inte.  saknaden är lika stor för det. mitt hjärta stelnar sakta. mitt ansikte faller sönder. 




Prosa av Nanna X
Läst 372 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-04-15 18:44



Bookmark and Share


  AgnesP
finurligt bar textflöde .. ibland skall man bara skriva..
2015-04-21

  Anya VIP
En text som känns så ärlig och det tilltalar mig. Säger också God morgon och lite skål.
2015-04-16

  Magdalena Eriksson VIP
Tänker på någon som sa skriv som till en vän, utgå ifrån att den som läser vill dig väl... Det gör du. Godmorgon!
2015-04-16

  Nanna X
väldigt vad alla skålar med mig denna vanliga onsdagskväll. jag är inte fullare än att jag har vett att tacka!
2015-04-15

  i af apa
du är en rak jävel - det är
en bra story, stor skål!!

(nån sa nyligen jag är en bra story när jag var rak, så det har jag adopterat nu... )
2015-04-15

    prima donna
Gillart också! Tror inte att ditt hjärta stelnar. Skål och tack för att du är du :)
2015-04-15

    ej medlem längre
Haha! Ville också säga; Skål!!
Skriv på du!!
2015-04-15

  KattenKin VIP
Så jävla bra. Rakt av bara utan krusiduller, I like it! Skål! (önskar jag hade nåt hemma...)
2015-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X