Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren

Ett grässtrå stretar sakta upp ur jord
bland förra årets bruna löv och grenar
det gröna, varma lyser mellan stenar
och barnen sjunger åter vårens ord

Och solens armar värmer över oss
när vinterns snövall rinner ut i bäcken
Vi älskar alla dessa vårens tecken
som smälter vinterns frost och isar loss

När trädens kronor ömsint föder blad
då dansar tranan, känner sig så glad
Och björnen lämnar idet än en gång

När marken vaknar upp och blixtrar till
Då känner säkert alla vad de vill
Då hoppas vi att sommaren blir lång




Bunden vers (Sonett) av P-E-H
Läst 382 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-04-16 15:09



Bookmark and Share


  RitaBrunner
En vårsonett som värmer hjärtat!
2015-04-26

  ResenärGenomLivet VIP
Så bra...det låter nästan som en vårvisa...
2015-04-18

    ej medlem längre
Ljuva vår! Fint formulerat
2015-04-17

  ULJO
Lysande
2015-04-16

  KattenKin VIP
Vårvackra rader!
2015-04-16

  louisegirl
Mycket vackert om våren
2015-04-16

    ej medlem längre
Fin text som får det att spritta i kroppen i längtan efter vår..
2015-04-16

  Marianne Räf
Fin natursonett, gillar!
2015-04-16

  Marita Ohlquist VIP
Efterlängtade vårtecken!
Lika underbart varje år.
Bra förmedlat.
2015-04-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
P oeteri om
E nergi i vår
H ärligt det går
2015-04-16

    ej medlem längre
Bra!
2015-04-16

    ej medlem längre
Det är alltid lika glädjande med de första vårtecknen som man väntar så mycket på.
Fint förmedlat i din vackra sonett!
2015-04-16
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H