Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte vet jag....


Inte vet jag hur en dikt ska se
ut
inte vet jag nåt om
rätt byggnation
har ingen hum om
början
o
slut
skriver
blott för att det är en passion

Inte vet jag nåt om stil o
struktur
o inte
inte vet jag
nåt om rim o fason
kanske det bara
handlar om tur
när man blir vald
av en viss redaktion

Inte vet jag hur man skriver
korrekt
möjligtvis
skapar
man irritation
men
säg mig
vem vill väl vara perfekt
det räcker väl med
en gnutta
ambition

Bs-06







Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 333 gånger
Publicerad 2006-04-14 18:42



Bookmark and Share


  Ingrid Nilsson
Från Dig, stora Diktarinna som helt intuitivt behärskar både språk och stil så man häpnar? Ett försenat aprilskämt!
2006-04-16

  Oskar...
Du talar nog för många här.. för mig i alla fall..
och först vill man ju säga emot dig bodil.. men poesi är väl för personlig och individuell för att det ska finnas några regler.
2006-04-15

  Åsa Gustavsson VIP
Nähä, inte vet du... lite lustigt sagt av en som skriver så bra.
Lätt flyt genom dikten.
2006-04-15

  Anders P VIP
kanske är det just "att inte veta" som är nyckeln när det gäller poesi såväl som i kärlek. eunuckerna vet allt om hur man gör men kan inte själva.
2006-04-14

  Cris
*ler*

Ja ... det var faktiskt en roande... och söt i tonen dikt..
ja visst kan man roa och skriva... även om allt inte är
precis enligt regler kanske..
2006-04-14

  Rachel Roth
...ler lite i mjugg
åt blygsamheten
och den annorlunda tonen

en människas
många skiftningar
fascinerar
2006-04-14

  DanSan
Underbart ordat så glada och trivsamma rader . . .
Blir riktigt imponerad här BodilSan . . .
En mästares förkunnande!!!
2006-04-14

    steffe struts
nu är du väldigt blygsam.. men det klär!

jag känner ungefär som du bekriver i dikten
när jag försöker sätta ord på mina tankar.

fint formulerat!

stefan
2006-04-14

    ej medlem längre
Jag håller med! Mycket enkel mening i denna dikt, men ändå så roande!
2006-04-14

  Paulina LH VIP
Åh, så mysig dikt! Den gillar jag skarpt. Härliga rim.
2006-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg