Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm


att angöra en brygga

 

eftersom det låg två kvinnor i vägen missade jag klivet över till flotten som var en säng. jag såg den långsamt driva iväg norröver, så jag fick styra båten nära bryggan i stället.

där stod du, log generat i en off-petrol-mintgrön kostym från 70-talet, med fladdrande slag, utställda ben. jag såg dig redan på långt håll, utan glasögon. först trodde jag det var en synvilla. färgen var verkligen ganska jolmig, håret hade växt över axlarna, lyste i solen. du nickade åt frågan om det var den nya rollen. monsieur Tarotte? eller Tourette? jag kunde inte avgöra vilket. såg mäster skymta i båtskjulet.

ryktesvis fick jag höra att sängflotten flutit i land i nästa vik och lagts på tork.




Prosa av Nanna X
Läst 175 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-04-20 07:12



Bookmark and Share


    prima donna
Så tydlig tänker jag. I bild och innehåll men tydningen är nog mer klar för dig ändå :) Mannen med Tourette: talar han i tungor eller är han ett (o)spelat kort i din lek (tarot)?
2015-04-23

    Lena Söderkvist VIP
Nostalgitrippen skymtar i kostymen från 70-talet. Mysko det där med sängen som flöt iväg, svårt att tolka, kanske handlar det om längtan att komma i hamn. I drömmar brukar det ju ofta bli tillkrånglat när man skall få till något vad det än är.
2015-04-21

  Ingela Svenson VIP
Dr Freud är efterlyst för en förklaring - jag går bet här! Spännande bild du drömmer!
2015-04-20

  TrollTörnTrappan VIP
Två kvinnor som ligger ivägen bara sådär... vilken superkonkret bild av hinder!! [för din relation till monsieuren??]

Mintgrönt förknippar jag i mitt liv till 1985, och titeln är ju från 1965 - så 70-talskostymen ligger fint som en landgång däremellan?!

Mäster fick du oxå en glimt av - var han lik Hasse Alfredson?
2015-04-20

  i af apa
den här bilden
syns helt klart. misstänker
teXten bär refleX...
2015-04-20

  KattenKin VIP
Läcker liten drömsekvens. Drömmar i ett proppat sovrum kunde det nästan gestalta. Intressant namn, som en diagnos. Bra slut.
2015-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X