Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

körsbärsträd

våren är en sådan årstid
då man ser igenom mig
man kan se skavsåren
på revbenen
och hur jag limmat ihop mina leder
för att jag ska kunna springa
springa iväg från det som är jobbigt

som andra gömmer sig bakom solglasögon
för att inte bländas av solen
gömmer jag mig under ett körsbärsträd
för att mina organ inte ska smälta ihop
men alla vet att
solen lyser även igenom de träd som blommar

man ser igenom mig
det vet jag
även fast kungsträdgården är varmare nu
än den sjuttonde januari
så smälte snön på samma mark
och jag undrar
om jag någonsin ska kunna gå förbi den där parkbänken
utan skavsår på mina revben




Fri vers av soldansen
Läst 310 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-20 20:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soldansen