Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blandade drömmar V: musiklektioner

 

fiolläraren anlände lagom vid arbetsdagens slut för att hjälpa mig sortera sakerna. han gick igenom alla lådorna i skrivbordet, smakade på vaniljbullarna, satte sig som en undulat på axeln och kvittrade goda råd. jag kom själv på att jag borde ta hem några av bullarna och den bästa fiolen, och låta de andra vara kvar.

fiollärarens dotter, som stannat hemma och hjälpt maken, hade varit betydligt mer påstridig. hon hade burit ned en säng i källaren, som enligt makens åsikt inte alls skulle bäras ner i källaren.

på sommarlägret hade maken redan inlett ett förhållande med en annan lägerledarinna, men jag kunde fortfarande inte glömma honom. vi låg tillsammans ibland på madrassen när bara lägerbarnen såg. hans rådjursögon hade antagit en djupare brun ton. inför de andra kvinnorna låtsades jag om ingenting. 

sista kvällen spelade han med barnen vid lägerelden och kom hem sent. barnen var frusna och ryckte åt sig alla extra filtar så att jag blev utan. jag mötte rådjursögonen och bad tyst om att få krypa under makens täcke. han tvekade, stoppade om mig och sade att han inte kunde lova något. 




Prosa av Nanna X
Läst 186 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-04-21 08:15



Bookmark and Share


  Ronny Berk
drömrik berättarkonst, väl värt att omläsa ... ännu en gång !
2015-04-26

  Anya VIP
Innehållsrika fragment av drömlika tillstånd. Sista stycket känns precis som det är...man kan aldrig lova nått.
2015-04-21

  Magdalena Eriksson VIP
Drömmens logik
Spår som korsar varandra
Rådjursögon som finns filmen igenom som två brunnar att vila sig i.
Läser passar bra är trött å under filt idag. Tack
2015-04-21

    Tea Alex
Verkligen precis som i en dröm. Bra fångat.
2015-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X