Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sången i mina hemtrakter

De var en gång
En vacker sång
som alla ville sjunga
Den ditt hjärta kunde slunga
I snabba takter
I mina hemtrakter
Där höga hus
Gav ett innerligt rus
Av storhet och makt
Där mänskligheten lagt
Sin stolthet och självakt
Under sten och betong
För att glömma den sång
Som alla gånger givit tröst
likt en moders ömma bröst
Det är nya tider systrar och bröder
Mitt hjärta det fortfarande glöder
För sånger och toner
Så sjung för flera miljoner
Tills alla minns vad vi en gång glömt
minnen vi trott vi bara drömt!






Bunden vers (Rim) av Midnatt
Läst 470 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-04-22 09:32



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Får mig att tänka på Lyckliga gatan.
Bra, tänkvärd text.
2015-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Midnatt
Midnatt